Thursday, September 20, 2012

"Gys"

"Du har fået brev fra Slagelse Kommune", siger Ole, da han kommer ind med dagens høst af reklamer, en pakke hvis udseende tyder på at være en Cd. til den yngstes fødselsdag og som sagt en kuvert med afsender: Slagelse Kommune.

"Du er nok fyret på gråt papir", siger Katten Darleen forventningsfuldt. Jeg vil tilføje, at jeg har hende mistænkt for virkelig at ønske, at jeg deltager i en "prikkerunde". Hun regner selvfølgelig med, at en evt. fyreseddel vil være ensbetydende med, at jeg frivilligt opfylder hendes mindste ønsker døgnet rundt. 

Brevet viser sig at være en invitation til en Tema-dag med hovedtemaet "Fastholdelse". Videre hedder det, at jeg, der nu er med i seniorordningen på dette kursus kan: Finde ind til mine drømme, komme i bedre form, komme i harmoni med mig selv, finde overskud og livsglæde i en travl hverdag og mere af samme skuffe.

Jeg ved ikke helt, om jeg skal grine eller græde, men vælger det første. Jeg synes det er en smule grotesk, at jeg, der er i fare for at blive fyret får netop denne invitation.

Selvfølgelig har folkene bag denne invitation ikke styr på hvilke medarbejdere, der står i fare for at blive luget ud, når udresningen i Kommunen løber af stablen, men alligevel virker dette brev en smule provokerende. Da fristen for tilmeldning er d. 5 oktober, og jeg på dette tidspunkt stadig ikke ved, om jeg er købt eller solgt, vælger jeg at smide brevet i skraldespanden.

"Tja, Darleen intet er afgjort endnu, beklager,"siger jeg.
Darleen gør det helt klart, at det synes hun er for dårligt. "Ja, jeg kan snart ikke holde til det nervepres mere. Jeg skal altså snart have at vide, om jeg evt. skal annoncere efter en selskabsdame eller hvad. Jeg klarer altså ikke en vinter til uden lidt inspirerende selskab."

Jeg sætter mig på hug foran hende, klør hende bag ørerne og siger: "Du er godt klar over, at hvis jeg bliver fyret, skal vi skære lidt ned på forbruget, ik`?"
Darleen ser forskrækket på mig. " Betyder det så, at jeg hverken får dyrlægens natmad eller rejer?"

"Nej, så galt går det nok ikke", svarer jeg og kan se, hvor lettet hun bliver. Jeg behøver jo ikke at fortælle hende, at både rejer og ingredienser til dyrlægens natmad sikkert kan fås på tilbud. Og Herre Gud, jeg vil jo få tid nok til at jagte tilbud, hvis jeg er så uheldig at få en omgang med lugejernet. Som en sidegevindst sparer vi også penge til en selskabsdame. For Darleen vil jo ha`mig til rådighed døgnet rundt.

"Gys, jeg kan ikke holde tanken ud!"

2 comments:

eKirsten said...

Jeg tror også, jeg ville vælge den humoristiske indfaldsvinkel.
Et års tid inden jeg fratrådte, blev jeg tvangsudskrevet til et kursus, hvor emnet var fastholdelse af seniorer og erhvervelse af nye medarbejdere. Der var vist noget med en statspulje, hvorfra kommunen havde fået bevilget et beløb, og de skulle jo absolut anvendes.
Sådan set kunne jeg dårligt undværes de 3 dage på min arbejdsplads, men jeg måtte af sted. Som forventet var det et dybt tåbeligt kursus. Hvordan i alverden skulle man kunne fastholde seniorer, når man ikke kan tilbyde noget som helst - tværtimod. Endsige få ansat nye, når der var - og er - ansættelsesstop.
Spild af ressurser, både penge og arbejdstid, men det sidstnævnte antages jo at være "gratis".

Er det helt sikkert, at det er de ansatte på dit plejehjem, der skal fyres, hvis det skal lukkes? Og hvornår bliver det afgjort?

kh Kirsten

Rie Sauer said...

Hej Kirsten.
Nå det er ikke kun Slagelse Kommune, der er så tåbelig, kan jeg forstå.Sørgeligt.
Ja, jeg ved helt sikkert at det er nogle af os, der bliver fyret. Det er en fløj(der hvor jeg er tilknyttet), der evt. lukker. Men vi er jo alle i spil(som det hedder på nydansk!) Jeg regner med, at vi får noget konkret at vide efter 8 oktober.
Helt ærligt så ønsker jeg faktisk at blive på arbejde tiden ud, da jeg ikke synes, det at være arbejdsløs er så sjovt. Jeg tænker på alt det møg med at sende ansøgninger og melde til og fra og alt det pjat. og så er det overhovedet ikke det samme at blive fyret, fordi politikerne i Slagelse er idiotet, og så selv vælge at gå fra på efterløn.
Kh. Rie