Friday, June 15, 2012

"Hot or not."

"Har vi helt droppet, det med at finde de gode ting", spurgte jeg Darleen. Hun så bare ligegyldigt på mig og startede med at vaske sin højre forpote.
"Altså bare fordi der gik lidt ged i det i går, kan vi da godt forsætte. Jeg synes egentlig det hjælper. Du ved, det er da bedre at fokusere på de gode ting fremfor de dårlige."
Jeg forsatte med at remse mine gode oplevelser op såsom at: Jeg havde gået frem og tilbage til min fysioterapeut uden at få ondt i benene og uden, at det var blevet regnvejr.
"Godt nok var det efterhånden totalt gråvejr, men ved du hvad Darleen, gråvejr er ikke bare gråvejr. Himlen havde faktisk rigtig  mange forskellige farver grå. Og tænk, jeg så den sødeste lille røde kat, ja og du ved, det gamle ægtepar i nummer to rækken gik og klippede deres vedbend med en neglesaks. Lars, du ved min fysioterapeut, han er altså ekstrem god til at få løsnet de der muskelspændinger op, og så......"

"Hmmm.., det er da ekstremt så godt humør, du er i. Og jeg var ellers ret sikker på, at jeg var den sødeste kat. Ja, godt nok er jeg ikke rød, men bare gråblå, men du er jo åbentbar vild med de der grå nuancer. Og så alligevel Not."
Den sidste sætning nærmest hvæsede Darleen. Det fik mig selvfølgelig til at spekulere på, hvad pokker der nu var galt.

"Men du er vel også egentlig ligeglad, bare du selv er ved at få det godt, ik`? Så er du vel i grunden fuldstændig ligeglad med, om andre har det dårligt. Ja, tænk bare på dine kollegaer på arbejde, der sikkert er ved at køre fuldstændigt ned, bare fordi du render rundt med næsen i sky og ser på grå nuancer."

Jeg sad fuldstændig lamslået. Var Darleen virkelig så tykhudet, at hun ikke havde fattet noget som helst om årsagen til min sygemelding, eller skyldes hendes verbale angreb , at hendes selvværd var Not (for nu at blive i Darleens jargon)?

"Hmm.....er det noget du vil uddybe eller skal vi bare sådan lade det ligge?" spurgte jeg, mens jeg forsøgte at trække vejret roligt. (I parentes bemærket så kunne jeg have kvalt hende, men vidste jo at sådanne udtalelser ikke bare sådan kom ud af blå luft!)
Jeg satte mig derfor afventende. Så ikke direkte på Darleen, men holdt alligevel øje med hende.

Efter hvad der føltes som evigheder begyndte Darleen at tale.

"Hvorfor er jeg ikke populær, stor, stærk og ja smuk som ham der Bølleschæferen. Ja, hvorfor er jeg ikke Schæfersherif i Slagelse eller bare en lille svensk flække som Svenås. Og nu fortæller du mig Gud hjælpe mig, at du er vild med røde katte, gamle ægtepar og gråvejr. Tror du det er med til at gøre mine problemer mindre. Not!," hulkede Darleen.

"Jamen Herre Gud Tøsebarn, du er da mit Tøsebarn, ikke Dalle-Valle. Jeg vil  hverken bytte dig for røde katte, gråvejr, gamle ægtepar eller en svensk schæferhund.", hviskede jeg og strøg Darleen over ryggen.

Darleen så op på mig med fugtige øjne og hiksede:" Jeg har bare sådan lidt af en identitetskrise, du ved. Undskyld. Men tænk alligevel at være en schæferhund. Han oplever altid så meget, ham schæfersheriffen. Han farer jo rund dagen lang og holder ro og orden i den der svenske by, ja og hvis de ikke gør som han siger, så skriver han lige en bøde. Han har altid bødeblokken parat, ham Shæfersheriffen."

"Ja Darleen, han er en hård hund, hva`. Men nu kan han jo altså ikke lide katte. De svenske katte er dem der får de fleste bøder, har du tænkt over det?"

Katten Darleen så forundret op på mig, rystede lidt på hovedet, strammede knurhårene og sagde:" Det havde jeg i et svagt øjeblik glemt. Hmm... måske er det godt jeg ikke er en schæferhund, men bare mig. Katte er nu også sødere, ja og mere elegante, intelligente. Jeg  pendler jo nærmest også mellem Danmark og Sverige, og mon ikke jeg snart får tilbudt en stilling som madanmelder"

Jeg kløede Darleen bag ørene. Hun lagde sig godt til rette, begyndte at spinne som kun en kat kan.

"Nå Rie, det var så min identitetskrise,hvad med din`"

Jeg så uforstående på hende og spurgte, hvad i alverden hun mente med det.
"Ønsker du i virkeligheden ikke at være en elefant"?, spurgte Darleen uden at blinke.
"En elefant"!
"Jeg tænker bare, at hvis du var en elefant, ville du være så tykhudet, at der ikke var nogen problemer, der kunne komme ind under huden på dig."
"Not", sagde jeg og begyndte at grine.


2 comments:

rie said...
This comment has been removed by the author.
eKirsten said...

:-)