Thursday, September 22, 2011

"Slagterhunden og fåret"

Darleen var for en gangs skyld vågen, da jeg kom fra arbejde i dag. "Miauuu",sagde hun, hvilket betød: Så må du godt komme og kæle mig.
Jeg satte mig på hug og nussede hende bag ørerne. Men hun rykkede hovedet væk og begyndte at snuse til mine hænder.
"Hmmm...det er noget, der ikke stemmer. Hunden Pelle, katten Pjevs, en eller anden lidt underlig lugt og hvad er nu det?" "Du har kælet med en hund til", skreg hun i et hysterisk tonefald. "Som om det ikke var nok med den der Pelle-hund, der render rundt og spiller smart."
Hun snusede endnu engang og konstaterede, at det måtte være en hund til og et enkelt får.

Jeg stirrede vantro på hende, undrede mig over, at hendes næse kunne være så fintfølende. Men jeg måtte jo give hende ret i, at jeg havde kælet med min kollega Madeleine`s hund, Walter. Fåret var sikkert min nystrikkede og nyvaskede tunika, der jo var af 100% uld, og som jeg lige havde hængt på bøjle.
                                   
"Har jeg ret, eller har jeg ret?", ville Darleen vide. "Selvfølgelig har du ret, som altid", skyndte jeg mig at tilføje.
"Nå, hvad sagde Pjevs så til det krapyl af hunden Walter?"
"Åh Darleen, du skulle have set ham. Han er bare en lille bitte hundehvalp på ni uger, og han er så nuttet." Inden jeg svømmede helt væk i brune hundeøjne, skreg Darleen mig ind i øret: "Jeg vil dælme håbe Pjevs var kat nok til at sætte den bitte hvalp på plads. ...lille, bitte og så nuttet" De sidste ord sagde Darleen i en skabet tone, sikkert for at efterligne mig og gøre grin.
"Ja, ja Darleen, du skulle måske prøve at være lidt mere åben og tolerant, lige som Pjevs."
Darleen fnøs arrigt, vendte mig ryggen og gik ned i kælderen for at være i fred.
"Du kan kalde på mig, når der er mad. Du ved sådan lidt rejer, ville ikke være dårligt."
Jeg kunne kun smile. Darleen er på trods af sine 14 år stadig så fræk som en slagterhund.

No comments: